iWhat?

De wereld is vol met mensen die na een aankondiging van Apple over een nieuw product meteen gaan klagen.  Mensen die stiekum toch best wel hadden gehoopt dat het net zo’n revolutie zou betekenen voor de pc markt als de iPhone was voor de smartphone markt.  UX designers bijvoorbeeld, die enorm hopen dat de iPad een handzamer alternatief voor zo’n dure Wacom Cintiq zou kunnen zijn, zodat je al je schetsen en paper prototypes direct kan digitaliseren, notities en brainstorms kan opslaan en sharen en met een tablet en een beamer een whiteboard kan vervangen.

Door hun teleurstelling meteen van zich af te bloggen voegen dat soort mensen niet alleen weinig toe – Steve Jobs luistert toch naar niemand, en wel in de laatste plaats naar al die zeikers die gelijk gaan klagen als hij weer eens wat moois heeft gemaakt.  Maar ze laten zich vooral kennen, als verstokte fanboys die denken dat alles wat uit de Apple schuur komt meteen hun leven gaat verbeteren en verrijken en die teleurgesteld zijn als hun held niet bezorgt wat ze verwachtten.

Het ergste is nog dat voor je het weet diezelfde klagers trots met de iPad rondlopen.  Waar is je credibility dan nog gebleven?  Nee daar waag ik me niet aan.  Het enige wat ik ga toevoegen aan de discussie is bovenstaande visuele samenvatting, met dank aan TechCrunch.  En voor de rest zeg ik niks.  Nee, van mij hoor je niks.

3 FEEDBACKS

  1. Mike says:

    Kijk David, daar sla je de spijker op zijn kop! Iedereen is heel druk met wat er niet opzit. Neem je ‘m toch niet. Koop je zo’n Sony eReader, lekker terug naar ’73.

  2. David Vogel says:

    En ik word meteen in het ongelijk gesteld… :-( Hier een fantastisch artikel over waarom de iPad zuigt. http://io9.com/5458822/why-the-ipad-is-crap-futurism

  3. Sjaak says:

    Ik denk dat het wel degelijk een mooie portable media device is. Wat ik sterk vind is de prijs kwaliteit verhouding. Ok het is geen macbook pro maar hij werkt als een geadvanceerde/ luxe ipod toche XL. Daarnaast weet ik uit betrouwbare bron dat het scherm extreem mooi is, zeer scherp en eventueel zacht in te stellen voor het lezen van e-books.

LEAVE A COMMENT